sábado, 8 de agosto de 2009

ARRIBADA A LILMA






L'arribada a Lilma resulta sorprenent, esplèndida i molt emocionant. Tots comencem o acabem plorant....després de donar cinquanta mil mans fortes i aspres, arribem en una esplanada que sembla ser que és la plaça del poblat, un lloc on trobar-se sota l'ombra d'un gegantí arbre, han disposat tot de pupitres de l'escola perquè poguessis seure, quasi tots ells seuen a terra.
En un extrem d'aquesta plaça, les dones canten i ballen per donar-nos la benvinguda.
Després de saludar anem a l'escola, on ens esperen els nens i el mestre que, han vingut expressament, ja que estan en període de vacances. Quan entrem a l'escola estan tots drets i en silenci, hi ha uns 50 o 60 nens i nenes. l'aula és fosca i contrasta amb la claror i escalfor que hi ha fora. El mestre els fa fer-nos alguna demostració d'allò que han aprés i ens presenta els nens més llestos, un nen i una nena que han guanyat el concurs comarcal i els han donat com a premi una motxilla, unes xancles de goma i dues pastilles de sabó, ho han portat per poder-nos-ho ensenyar.
Després discursos i agraïments i noves demandes. Els nens que han sortit de l'escola i sense fer gens de soroll es posen en un racó de la plaça per veure el final de la trobada. Són molt protocolaris i cal estar atent per no saltar-se'l, fer-ho seria una manca de delicadesa.
No hem pogut veure l'aigua de la benvinguda, perquè les nostres panxes són massa delicades, la Marian, en Kevin i l'Agustin o han fet per nosaltres.
Per acomiadar-nos, ens regalen unes quantes gallines vives i un sac d'ous durs.
Els ous són molt petits, com correspont a les gallines que els fan.
Tot molt intens i emocionant!!
Ens conviden a dinar, ens han fet fideus amb una salsa de tomàquet i capó, està tot molt bo.
Per acabar, comiat

No hay comentarios: