domingo, 17 de agosto de 2008

De SIEM REAP a POIPET (Cambotja), pas fronterer cap a Tailandia (Aranya Prathet)

No voliem tornar a passar per la maleïda carretera que va de Siem Reap a Poipet, per atravessar la frontera de Cambotja, però com que no vam trobar cap bitllet d'avió no ens va quedar cap més remei.
Aquesta vegada, encara hi havia més fang que a l'anada, ja que havia plogut abundosament cada dia. Degut a l'estat lamentable de la carretera, era impossible fer-la amb l'autobús i la vam haver de fer amb un taxi compartit. Els nostres companys de viatge, aquest cop, vam ser l'Ivan i la Marta una parella de joves periodistes catalans molt viatjats. Sempre és un consol davant de l'infortuni, poder parlar amb la teva llengua i a sobre, poder tenir una conversa interessant sobre les interioritats del món de la radio a Catalunya, que et distreu de la por de quedar embarrancat en el fang.
El pas per Poipet no et deixa indiferent. Allà tot és de color marró i l'emprempta de la pobresa es manifesta amb tot el seu esplendor: un grup de joves-nens, esnifant cola mentre miren ausents el pas de la gent...; els pobres khmer, arrossegant els seus destartalats carros de fusta per portat a la gent d'un costat a l'altre; un ramat de nenes ben brutes que busquen turistes per acompanyar-los amb uns paraigües més grossos que elles, que els protegiran del sol o de la pluja i que les ajudarà a conseguir algun "caleró"; tot tipus de paradetes roulants que es mouen d'un costat a l'altre intentant vendre't alguna cosa de menjar o beure, ben poc apetitosa.
Tot plegat contrastat amb el fang, la pols i el luxe "hortera" dels casinos, on el personal mudat de Tailandia es va a jugar els calers.
Aquí les desigualtats es mostren sense pietat, ni vergonya.

ARANYA PRATHET. "Bandidos" esperant les seves preses, pel costat tailandès.

Al costat de la caserna de la polícia tenen el seu cau aquests aprofitats. Moments abans de fer d'aquesta foto des del minibus que ens havia de portar a Bangkok, la Mònica es va encarar al noi que ens havia estafat, per assebentar-lo de que estafades sí, però tontes no.

Tracció humana per passar la frontera.....


Aquets carros serveixen per passar la frontera descansat, tu i el teu equipatge..., tot plegat per ben pocs diners.

Arribem a POIPET, costat de Cambotja

Estem arribant i ja es veu molta animació. Avui això està molt enfangat.

Aturada per anar a la toilet i altres afers.......

A meitat de camí una aturadeta perquè el conductor del taxi faci un descans i nosaltres altres coses. Aquest és el nostre taxi i al fons es veu l'Ivan, el noi de la parella amb els que vam compartir el taxi.

Sortim de CAMBODIA, pel mateix forat....