viernes, 1 de agosto de 2008

VIENTIAN, 1 d' agost de 2008

Deixem la capital de Laos i tornem a Tailandia. Ens espera un trajecte de dos dies per arribar a l'illa que ens ha semblat més adequada per conèixer la costa al nostre gust, KO TAO.

Com s'han de comportar els "falang"

Aquí als turistes els diuen "falang". El govern de Laos, ha decidit fer una campanya per dir-lis com s'han de comportar, sense ser ofensius amb la població d'aquí. Aquesta és la realitat, d'anar als llocs, pensant que aquests, són un producte més de consum. Com que hem pagat podem fer-los servir com ens doni la gana.

Parada del bus a NONG KHIAW. LAOS



MAN NGOI des de Muang Ngoi Neua, a la posta.

divendres 1 d' agost de 2008, des de Vientian

Cap el vespre, no sé perquè però es fa molt difícil transferir imatges i fa estona que ho estic intentant i no puc, ho deixo còrrer. Demà al matí veurem si funciona millor i hi puc afegir alguna foto més que, en tinc de molt boniques i interessants.
Estem a Vientian la capital de Laos, ciutat petita i bastant trànquil.la, no sembla pas que estiguem a la capital d'un país.
Malgrat això, hi ha un nivell de contaminació molt alt, perquè els gasos que desprenen les moltes motos i els cotxes que hi ha, deuen estar sense cap control, ja que fan una pudor molt ofensiva.
Aquesta ciutat té molta vida i aquí la gent se la veu amb un ritme molt diferent que a la resta del país, tot i que no criden ni toquen la botzina.
És ben curiosa l'estètica d'aquesta cuitat on es barregen un munt de situacions i moments ben diferents: colonialisme, comunisme i encara un capitalisme molt incipient. Tot aquest poti poti, més el deteriorament propi d' una ciutat on hi ha molta humitat i on sembla que alguns edificis hagin de caure per podrits, això és Vientian.
Demà dia dos, sortirem d' aquesta ciutat amb un autocar llit per anar fins a Bangkok i d'allà fins a l' illa de Kho Tao a Tailandia.
Mare, ja veus que estic més feliç que un xinxol, descobrint aquesta part del món amb la Mónica.
T'estimo molt i penso amb tu cada dia i no et preocupis per res que, estem molt bé i ens cuidem.

Pel MAN NGOI fins a Ngoi Neua


miércoles, 30 de julio de 2008

Tot observant....

El dia 29 quan vam arribar a Nong Khiaw, l'espera per agafar la barqueta per anar a Muang Ngoi Neua, va ser molt profitosa per veure una mica com funcionen certes coses aqui. Com diu la Magda les esperes en un viatge formen part d'aquest i son molt importants.



Embarcador de Nong Khiaw. Noia treballant


domingo, 27 de julio de 2008

I ara que farem?

Sortim de luang Prabang dema d'excursio mes al nordest, Nong Khiaw amb microbus i arribarem amb barca a Muang Ngoi Neua on passarem la nit. No hi ha llum, ens retobarem dins de 3 dies des de Vientiane, on hi anirem amb la AirLaos des de Luang Prabang. Molts petons.

El Nam Kham, afluent del Mekong a Luang Prabang


Encarregant una faldilla Lao, una phaa nung (sarong)


Venent canya de bambu per cuinar


Hi ha molta activitat constructiva a ritme laosia


Aqui treballen tot jugant... no hi ha pressa

Luang Prabang, del 25 al 28


Amb les fotos que veieu intentem donar una petita visio d'aquesta ciutat, es una ciutat forca turistica, Laos ha entrat al turisme per la porta gran, res de preus tirats perque se'n aprofitin la gent dels paisos rics per fer les seves vacances mes barates que en el seu propi pais. Tot es bastant car comperat amb el nivell de vida laosiana pero malgrat tot es molt agradable, bonica i traquila. La gent es forca amable, discreta i respectuosa i no estan tot el dia perseguin-te. Dona la sensacio que la gent no esta desconectada d'ella mateixa i no es veuen escenes d'agressivitat. Els adults tenen molta cura dels petits, son carinyosos amb ells, tambe els homes, malgrat tot els nens campen tot el dia pel seu compte i ajuden als adults amb les feines.